Съветът за електронни медии (СЕМ) трябва да обяви днес резултатите

...
Съветът за електронни медии (СЕМ) трябва да обяви днес резултатите
Коментари Харесай

СЕМ казва нарушение ли е спирането на БНР

Съветът за електронни медии (СЕМ) би трябвало да разгласи през днешния ден резултатите от инспекцията си за петчасовото прекъсване на на БНР на 13 септември. При чуването на генералния шеф на радиото Светослав Костов при започване на седмицата някои от членовете на регулатора обявиха, че публичната медия е нарушила лиценза си, съгласно който има обвързване да излъчва 24/7. Очаква се през днешния ден регулаторът да изслуша и редколегията на стратегия " Хоризонт ".

Радиото замлъкна за пет часа предишния петък, откакто ден по-рано управлението му смъкна от ефир дългогодишната водеща на предаването „ Преди всички “ Силвия Великова. Бе ѝ лишен и правосъдният сектор, който отразява от години. След последвалата реакция Великова бе възобновена, а министър председателят Бойко Борисов дефинира протичащото се като бойкот и назова уредниците му „ главанаци “.

Спирането на радиото бе целесъобразно с профилактика. Проверка на прокуратурата, ДАНС и Министерство на вътрешните работи обаче сподели, че от такава не е имало потребност. В момента Софийска градска прокураутра води следствие за вероятно длъжностно закононарушение, осъществено от техническия шеф на радиото Пламен Костов. Генералният шеф на БНР Светослав Костов се оправдава с негова докладна с искане за прекъсване на радиото, на която поставил резолюция " Да ". Той обаче отхвърля да поеме отговорност за петчасовото спиране.

В сряда основния прокурор Сотир Цацаров съобщи, че никой не се пробва да оневини шефа на радиото.

" Ще предстоят разпити, ще предстоят сравнявания на документи, ще предстоят сравнявания на показания. Нека приемем, че това са откритите обстоятелства до момента, а виновността ще я решаваме в наказателния развой и на един по-късен стадий в съда. Никой не е споделил, че е оневинено горното ходило, и - по какъв начин да кажа, виновността е стоварена върху долното ходило ", съобщи основният прокурор.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР