Съветът за електронни медии (СЕМ) се зае с риалитито Ергенът

...
Съветът за електронни медии (СЕМ) се зае с риалитито Ергенът
Коментари Харесай

СЕМ готов да накаже бТВ заради Ергенът

Съветът за електронни медии (СЕМ) се зае с риалитито " Ергенът " още на първото си съвещание в новия състав. Медийните надзорници демонстрираха подготвеност да санкционират излъчващата предаването бТВ поради неуместно наличие.

Най-критично се изрече ръководителят Соня Момчилова. Тя разяснява, че имало 44 сигнали и тъжби. В тях предаването било разказано като просташко, сексистко, унизително и обидно за дамите. Тя разказа " Ергенът " като " интелектуален холокост " и настоя за наказания за малкия екран.

Тя акцентира още, че би било абдикация да не се реагира, изключително във връзка с децата. Момчилова цитира наредба от Закона за радиото и малкия екран, съгласно която доставчиците са длъжни да не популяризират наличие, което би могло да повреди физическото, психическото, нравственото и/или общественото развиване на децата.

Бе упоменато, че в последния епизод на предаването една от участничките е нарекла друга " българско зло " и я заляла с чаша алкохол.

Друг член на Съвет за електронни медии, Габриела Наплатнова, която до неотдавна работеше в бТВ, подсети, че малкия екран има и функционалност да забавлява феновете си. Тя добави, че в други медии са предавани и по-скандални неща.

Момчилова отговори, че е несъстоятелно да се твърди, че малкия екран е единствено източник на развлечение. Тя добави, че тази медия утвърждава поведенчески модели.

Пролет Велкова пък сподели, че бързала да се избави от това предаване " като от парещ котлон ". Едновременно с това тя съобщи, че Съвет за електронни медии не би следвало да се намесва в наличието на предаването, само че се съгласи с отрицателните оценки.

Друг нов член на съвета, Симона Велева, също се изрече отрицателно за предаването.

Накрая бе решено да се изискат мнения от психолози. Ще се направи и среща с бТВ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР