Съветът за електронни медии (СЕМ) очаква парламентът да инициира обществена

...
Съветът за електронни медии (СЕМ) очаква парламентът да инициира обществена
Коментари Харесай

СЕМ иска регулация на медиите в интернет

Съветът за електронни медии (СЕМ) чака Народното събрание да инициира социална полемика за законови промени с присъединяване на всички заинтригувани медии, като един от акцентите да бъде припознаването на интернет уеб страниците като електронни медии и те да подлежат на регулация.

Това стана ясно от коментара на члена на Съвет за електронни медии Бетина Жотева във връзка абсурда с оповестените фотоси на близка на един от претендентите за кмет на София.

„ Никога не сме се съмнявали в Съвет за електронни медии, че са нужни интернет-регулации. От самото ни встъпване, отпреди 3 години, приказваме за разширение на пълномощията на регулатора върху аудиовизуалното наличие в интернет. Има нова инструкция, която беше призната предходната година, точно с цел да се вкара новия миг за наблюдаване на медиите в интернет “.

БНР, Българска национална телевизия и Асоциацията на българските радио и телевизионни оператори към този момент излязоха с обща позиция за съблюдаване на етиката в журналистическата специалност като белег за зрелостта на демокрацията в страната.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР