Съветът за електронни медии обяви, че изборът на нов генерален

...
Съветът за електронни медии обяви, че изборът на нов генерален
Коментари Харесай

СЕМ ще избере нов генерален директор на Радиото до края на юни

Съветът за електронни медии разгласи, че изборът на нов общоприет шеф на Българското национално радио ще стартира в средата на май.

„ Предложението ми процедурата да стартира в средата на май бе направено по няколко аргументи. На първо място следва избор за ръководител на Съвет за електронни медии, който ще бъде на 9 май и считам, че Съветът би трябвало да влезе в избора за общоприет шеф, което е едно от най-важните пълномощия на регулатора, с определен ръководител, който да може да си управлява процедурата “, сподели в изявление за БНР настоящият ръководител на регулатора София Владимирова.

„ На второ място предстоят евроизборите и процедура за избор на общоприет шеф дружно с тях дава напълно различен подтекст на самия избор, на процедурата и на претендентите. Не на последно място, от 25 април до 7 май почти има две седмици, в които има три работни дни “, добави ръководителят на Съвет за електронни медии.

Очаква се състезанието да стартира на 15 или 16 май, а самото гласоподаване да е към месец-месец и една седмица по-късно.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР