Съветът за електронни медии не одобри управителния съвет на БНР,

...
Съветът за електронни медии не одобри управителния съвет на БНР,
Коментари Харесай

СЕМ отхвърли Теодосий Спасов и Валери Запрянов за УС на БНР

Съветът за електронни медии не утвърди управителния съвет на БНР, препоръчан от генералния му шеф Милен Митев. В него Митев е поканил световноизвестния музикант Теодосий Спасов, известния и влиятелен публицист Валери Запрянов, юриста Димитър Димитров и Албена Миланова, която от години дава отговор за интернационалната активност на БНР.

Този състав обаче събра гласовете на председателката Соня Момчилова, Галина Георгиева и Габриела Наплатанова от съвета. Пролет Велкова и Симона Велева се въздържаха.

Според разпоредбите, с цел да бъде определен управителният съвет, за него би трябвало да има 4 гласа " за " от общо 5. Ако те не се събират при три следващи съвещания, на последващо УС може да бъде утвърден и с 3 гласа от 5.

" Срамувам се ", съобщи Галина Георгиева след края на гласуването. Тя разгласи по какъв начин представители от последното попълнение на съвета още веднъж не са съумели да произведат избор. " Станахте очевидци и на следващо оскърбление на претенденти, каквото имаше и на избора на общоприет шеф на Българска национална телевизия. Бих желала да се разгранича и да кажа, че в този състав Съвет за електронни медии не може да възпроизведе какъвто и да е избор и избор ", сподели Георгиева.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР