Съветът за електронни медии е поискал от Сашо Диков да

...
Съветът за електронни медии е поискал от Сашо Диков да
Коментари Харесай

СЕМ поиска от Сашо Диков да докаже стаж в телевизия

Съветът за електронни медии е изискал от Сашо Диков да показа доказателство, че има изискуемия по закон най-малко петгодишен трудов стаж в телевизия,за да кандидатства за общоприет шеф на Българска национална телевизия. Това стана ясно на днешното съвещание на медийния регулатор.

Телевизионният водещ не е показал трудовата си брошура в комплекта документи, с които кандидатства за позицията, а Съвет за електронни медии му дава 7-дневен период, в който да го направи.

Ситуацията припомня за абсурда от 2019 година със световноизвестната оперна певица Дарина Такова. Тогава шефът на Националното музикално учебно заведение „ Любомир Пипков “ Столина Добрева изиска от Такова да се яви на конкурс пред комисия и да извърши фрагмент от 5 музикални творби, с цел да преподава учебното заведение.

Кариерата на Такова обаче завършва прибързано – тя губи гласа си при интервенция на гласните струни в Белгия, което приключва международната ѝ кариера.

„ Целият професионален (и не само) свят знае, че аз не пея. Знае и за какво не пея. Знае и че в случай че към момента пеех, нямаше да го върша пред комисия в Музикалното учебно заведение, а по международните подиуми, както съм го правила допреди случая, който прекатурна живота ми “, написа тогава Такова.

Същият е и казусът със Сашо Диков - за всички е ясно, че Диков е дълготраен публицист, той е водещ на серия от авторски излъчвания в Нова ТВ и в " Евроком ", някогашен програмен шеф на Канал 3 - от бюрокрацията обаче наподобява не може да се избяга.

Непълна документи е записана и при университетския учител Светлана Божилова. Тя не е показала къса автобиография и обобщение на концепцията, с която кандидатства и също има 7-дневен период, в който да го направи.

Останалите претенденти за поста в публичната медия – настоящият й шеф Емил Кошлуков, Венелин Петков, Василена Матакиева, Сашо Йовков, Красимир Ангелов и Ирина Величкова, са дали всички нужни документи.

Мандатът на Кошлуков изтича при започване на юли, а до 15 юни Съвет за електронни медии би трябвало да разгласи кои са позволени до същинската част на състезанието. Събеседването с утвърдените претенденти е на 27 и 28 юни, а новият шеф на Българска национална телевизия ще бъде разгласен на идващия ден.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР