Съветът за електронни медии допусна всички осем кандидати за генерален

...
Съветът за електронни медии допусна всички осем кандидати за генерален
Коментари Харесай

СЕМ пусна всички 8 кандидати за поста на Кошлуков

Съветът за електронни медии позволи всички осем претенденти за общоприет шеф на Българската национална телевизия до идващия стадий на състезанието.

Председателят на техническата комисия по инспекция на документите Симона Велева съобщи, че двама от претендентите - телевизионният водещ Сашо Диков и доцент Светлана Божилова от Факултета по публицистика в Софийския университет, в чиито документи бяха открити пропуски, са ги отстранили в период:

" Комисията пристъпи към инспекция на документите, приложени в допълнение от претендентите, на които Съвет за електронни медии е изпратил писма за премахване на пропуски и дефекти.

И двамата претенденти са изпратили нужните документи в законоустановения даден от Съвет за електронни медии период. Г-н Сашо Диков навреме е дал копия от два броя трудови книжки, удостоверяващи съществуване на над 5 година трудов стаж в телевизия.

Доц. Светла Божилова е предоставила къса биографична записка, обобщение на концепцията, мотивационно писмо с дата и автограф, декларация за минимум 3-годишен управнически опит на мениджърски позиции, декларация за липса на принадлежност към Държавна сигурност и разследващите служби на Българската национална войска ".

До 23 юни Съветът за електронни медии ще оповести претендентите, които са позволени до чуване. Изслушванията ще се проведат на 27-и и 28-и юни по реда на подаване на концепциите, а самият избор ще бъде на 29 юни.

Основният съперник, апетитен от публицисти, за поста на досегашния шеф Емил Кошлуков, е Венелин Петков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР