Съветът за електронни медии даде 7-дневен срок за отстраняване на

...
Съветът за електронни медии даде 7-дневен срок за отстраняване на
Коментари Харесай

Двама от кандидатите за шеф на БНТ с неизрядни документи, СЕМ им ги върна

Съветът за електронни медии даде 7-дневен период за премахване на минусите в документите на двама от осемте претенденти за общоприет шеф на Българската национална телевизия - Сашо Диков и Светлана Божилова.

Решението на медийния регулатор беше взето единомислещо, откакто ръководителят на техническата комисия за инспекция на документите Симона Велева показа отчета от активността ѝ.

Техническата комисия имаше за задача да извърши инспекция на наличността и редовността на подадените документи от претендентите за общоприет шеф на Българската национална телевизия.

Председателят на Комисията - Симона Велева, рапортува пред Съвета за електронни медии, че шестима от кандидатите за поста, в това число актуалният общоприет шеф на публичната телевизия - Емил Кошлуков, са подали цялостен набор от документи и не са открити несъответствия при тях.

Такива обаче има при претендентите Сашо Диков и Светлана Божилова. Диков не е дал публични документи, удостоверяващи нужния петгодишен трудов стаж в телевизия:

" В този смисъл няма трудова брошура или... Предлагам на Съвета да уведоми претендента да в профил пропуските в седемдневен период от известието с инструкции за последствия при неотстраняването му по този начин, както е записано и в разпоредбите ".

Относно Светлана Божилова Велева съобщи:

" Кандидатът не е приложил къса биографична записка и обобщение на концепцията за развиване на националния публичен снабдител на аудио-визуални медийни услуги. Приложените документи, а точно мотивационно писмо и декларация за минимум тригодишен управнически опит на мениджърски позиции, не са подписани и датирани ".

След приключването на дадения от Съвет за електронни медии 7-дневен период за премахване на пропуските, ще стане ясно кои от претендентите за позволени до идващия стадий от процедурата.

Изслушванията са на 27 и 28 юни, а самият избор - на 29 юни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР