Съветът на управляващата коалиция ще се събере в близките дни,

...
Съветът на управляващата коалиция ще се събере в близките дни,
Коментари Харесай

ГЕРБ няма да вземат отношение за визитата на Волен Сидеров в Крим

Съветът на ръководещата коалиция ще се събере в околните дни, с цел да разиска визитата на водача на "Атака " Волен Сидеров и заместник-председателя на Народното събрание Явор Нотев в окупирания от Русия Крим. Това заяви ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той добави, че ще бъдат обсъждани още законодателни начинания и управническата стратегия. От думите на Цветанов се разбра, че ГЕРБ няма да подхващат никакви дейности против съдружния си сътрудник.

Сидеров и негови депутати посетиха Крим и похвалиха Русия за грижите, които поставя за полуострова, отбелязва уеб сайтът „ Дневник “.

"Не го одобряваме за обикновено. Разграничаваме се от позицията на Волен Сидеров, той не е изразител на външната политика на държавното управление ", сподели още Цветанов и добави, че въпросът е бил подложен във вторник пред депутати от "Обединени патриоти ".

"Казах им, че това, което се случи последните няколко дни не е здравословно за страната, не е добре за ръководството. Те дадоха отговор, че това е било персонално посещаване, имали са срещи с българската общественост в Крим ", посочи Цветанов.

"Ние имаме съдружно съглашение и управническа стратегия, която е съгласувана и утвърдена. Подобни елементи в съглашението и програмата няма, само че мога да кажа, че съдружното съглашение и управническата стратегия имат доста ясни сигнали и послания, че евроатлантическата ориентировка на страната е без конкуренция, както и участието в Европейски Съюз ", сподели още Цветанов и добави, че към момента не се е видял персонално със Сидеров.

В отговор на въпрос на "Дневник " ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ съобщи, че не вижда заплаха от дейностите на съдружния сътрудник, които да заплашват ръководещото болшинство.

Темата за Сидеров е била сложена и на съвещание на групата на ГЕРБ в Народното събрание и там е взето решение да се дава отговор, че визитата му в Крим е персонално и не съставлява позицията на страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР