Съветът на управляващата коалиция ще се събере в близките дни

...
Съветът на управляващата коалиция ще се събере в близките дни
Коментари Харесай

ГЕРБ няма да предприемат нищо срещу Волен Сидеров за посещението му в Крим

Съветът на ръководещата коалиция ще се събере в околните дни с цел да разиска визитата на ръководителя на Атака Волен Сидеров и заместник-председателят на Народното събрание Явор Нотев в окупирания от Русия Крим. Това заяви водачът на ГЕРБ в Народното събрание Цветан Цветанов. Той добави, че имат да разискват и законодателни начинания и управническата стратегия. От думите на Цветанов се разбра, че ГЕРБ няма да подхващат никакви дейности против съдружния си сътрудник.

Сидеров и негови депутати бяха в Крим, където похвали Русия за грижите които поставя за полуострова.

Не го одобряваме за обикновено, сподели Цветанов за визитата на Сидеров. Разграничаваме се от позицията на Волен Сидеров, той не е изразител на на външната политика на държавното управление, сподели още Цветанов. Въпросът е подложен във вторник пред депутати от " Обединени патриоти ". " Казах, че това което се случи последните няколко дни не е здравословно за страната, не е добре за ръководството. Те споделиха, че това е било персонално посещаване, имали са срещи с българската общественост в Крим, това беше тяхното пояснение ", описа Цветанов. " Ние имаме съдружно съглашение и управническа стратегия, която е съгласувана, утвърдена и изпълняваме 4 годишния си управнически мандат. Подобни елементи в съглашението и програмата няма, само че мога да кажа, че съдружното съглашение и управническата стратегия има доста ясни сигнали и послания, че евроатлантическата ориентировка на страната е без конкуренция, както и участието в Европейски Съюз ", сподели още Цветанов

" Не, не желае за напусне НАТО и Европейски Съюз. Това, когато правехме съдружното съглашение - тогава доста ясно е изразявал тази позиция. Сега не съм приказвал с него ", разяснява Цветанов съдружния си сътрудник Волен Сидеров.

Народни представители не участваха в Съвета по сигурност - това е съвет на изпълнителната власт и по съвет, сподели Цветанов за хвалбите на Сидеров пред съветски медии, че това, че не бяха изгонение съветски дипломати поради отравянето на съветския разузнавач Скрипал е и негова заслуга.

Не виждам заплаха на този стадий, сподели Цветанов на въпрос на " Дневник " дали дейностите на коалициония сътрудник заплашват ръководещата коалиция.

Темата за Сидеров е била сложена и на съвещание на групата на ГЕРБ в Народното събрание и там е взето решение да се дава отговор, че визитата в Крим е персонално и не съставлява позицията на страната.

Цветанов и президентът имали политически разлики, не персонални несъгласия

С президента имаме кардинални политически разлики, само че не и междуличностни несъгласия. " Ще пазя кардиналната си политическа позиция, която кореспондира с
ЕНП и демократичната общественост на България ", сподели Цветанов на въпрос дали " кардиналните разлики " ще продължат да ескалират сред него и президента. Цветанов сподели още, че може да има естествен разговор с президента, стига да има единодушие.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР