Съветът на родителите в Косово постави ултиматум чрез публикация във

...
Съветът на родителите в Косово постави ултиматум чрез публикация във
Коментари Харесай

Родители на ученици в Косово заплашват държавата със срив


Съветът на родителите в Косово сложи ултиматум посредством обява във Facebook нощес, че в случай че образователните занятия в цяло Косово не стартират на 3 октомври, ще изискат всеобщо отписване от учебните заведения и просветителната система ще се срине, съобщи косовският вестник „ Коха Диторе “, представен от Българска телеграфна агенция.

Стачката в учебните заведения в Косово стартира на 25 август след претенции на Обединения профсъюз за обучение, просвета и просвета (SBASHK) към държавното управление, едно от които е надбавка от 100 евро до приемането на закона за заплатите, оповестяват локалните медии. 

По информация на вестник „ Коха Диторе “ повече от 300 000 възпитаници са останали по къщите си през целия месец септември заради несъгласието сред синдикатите и държавното управление за преустановяване на стачката.

В известието на Съвета се споделя: „!!КРАТКО И НА АЛБАНСКИ!! Ако на 3 октомври не стартират образователните занятия в цяло Косово, ще желаяме всеобщо отписване от учебните заведения и просветителната система ще се срине. Няма да има потребност повече нито от учебни заведения, нито от учители, нито от просветителни институции! Лесно е да разрушиш, елементарно е да блокираш, незаслужено е да стачкуваш в образованието! ОТВОРЕТЕ УЧИЛИЩАТА!! Този апел не изключва други форми на изложение на неодобрение: митинги, шествия, влизане в учебните заведения! “.

Днес Съветът повтори предизвестието си и изрази признателност към УНИЦЕФ за настояването за неотложно възобновяване на образователната активност в Косово и за отбелязването на огромната щета, която актуалната обстановка ще аргументи на бъдещето на децата.

„ Бихме желали да имаме такива реакции в отбрана на конституционното право на нашите деца на образование и публично обучение и от други интернационалните организации и представителства, които нормално реагират на доста по-маловажни въпроси. 22-ри ден към 320 хиляди деца не могат да вървят на учебно заведение! Отворете учебните заведения или ще ги отпишем! ", се споделя в обявата на Съвета от през днешния ден, представена от „ Коха Диторе “.

Обединеният профсъюз за обучение, просвета и просвета (SBASHK) загатна, че тази събота и неделя може да излезе с решение за продължение или преустановяване на стачката.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР