Съветът на ООН за правата на човека би трябвало да

...
Съветът на ООН за правата на човека би трябвало да
Коментари Харесай

Пакистан предупреди за геноцид в Кашмир и поиска разследване на ООН

Съветът на Организация на обединените нации за правата на индивида би трябвало да стартира следствие в ръководената от Индия част на региона Кашмир, където е надвиснала заплаха от геноцид, сподели пакистанският външен министър Шах Махмуд Куреши, представен от ДПА.

Куреши направи послание пред съвета в Женева, в което осъди решението на Индия да анулира специфичния парламентарен статут на ръководената от нея част на Кашмир и да наложи там засилени ограничения за сигурност, изостряйки напрежението със своя комшия Пакистан.

Той съобщи, че " са потъпквани съществени и неотчуждаеми права на индивида ", изтъквайки всеобщите арестувания на кашмирски водачи и студенти, изтезанията, които се твърди, че са осъществявани от индийските сили, и прекъсването на витално значими публични услуги.

Според него Индия би трябвало да даде достъп на проверяваща комисия на Организация на обединените нации. По думите му Пакистан също по този начин е подготвен да разреши на тези следователи по правата да посетят пакистанската част на Кашмир.

След своето послание Куреши сподели пред кореспонденти, че не вижда " никаква опция за двустранен ангажимент с Индия ", и прикани към дейности Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, добавя Ройтерс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР