Съветът на федерацията обвини САЩ за намеса в руските президентски

...
Съветът на федерацията обвини САЩ за намеса в руските президентски
Коментари Харесай

Говори Москва: САЩ се месят в нашите избори

Съветът на федерацията упрекна Съединени американски щати за интервенция в съветските президентски избори. Комисията по отбрана на суверенитета разгласява специфичен отчет, в който твърди, че „ задокеанските съперници “ се пробват да понижат до изборната интензивност.

Руската съпротива, която прикани за протест на изборите, счита, че управляващите сами са създали всичко по силите си, с цел да убият интереса към гласуването за предизвестения победител Владимир Путин, за който това ще е четвърти мандат.

Комисията бе основана през предишното лято, в разгара на следствието на съветската интервенция в президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година

Това е първият й отчет. Половината от 82-страничния документ са секретни. Публикуваната част от 45 стр. съдържа преразказ на историята на 20 век и началото 21 век с образци за „ противозаконна интервенция на Съединени американски щати “ в други страни от Африка, Близкия Изток и Латинска Америка, отбелязва и Би Си.

Според документа Съединени американски щати са почнали интензивно да възпират Русия след речта на президента Путин на Мюнхенската конференция по сигурността през 2007 година Докладът акцентира думите на Путин, че на практика постоянно Русия е имала самостоятелна външна политика и продължава мисълта му, че  тази традиция няма да се промени и в този момент.

Според документа по-късно почнало „ очевидно усилване на задграничните опити за подкопаване на отечествения суверенитет и намаляване на нашата възраждаща се страна “.

Руските сенатори афишират за интервенция и глобите, въведени от Съединени американски щати и Европейски Съюз след анексията на Крим.

Съветът не оповестява в какво се състои намесата и вместо това употребява изрази като „ анализите приказват “. Анализите говорели, че Централно разузнавателно управление на САЩ употребява още от основаването си през 1947 година „ плакати, памфлети, пощенски служби и банери “, с цел да се меси в изборите.

Шефът на специфичната комисия за битка с намесата в делата на Русия Андрей Климов разяснява, че измежду сценаристите са част от американските конгресмени, „ тъмните им спонсори “, както и „ доморасли дезертьори “, несъмнено, без имена.

От изказванията излиза, че основната опасност за избора на президента, идва от опозиционните медии, против които Москва от дълго време се пробва да наложи цензура.

Руската секция на Би Би Си разгласява материал за изказванията под заглавието „ Руски сенатори описват за интервенция на Съединени американски щати в съветските избори. Сериозно? “
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР