Съветът на Европейския съюз удължи с още година санкциите срещу

...
Съветът на Европейския съюз удължи с още година санкциите срещу
Коментари Харесай

ЕС удължи с още година санкциите срещу Русия за Крим

Съветът на Европейския съюз удължи с още година глобите против Крим и Севастопол, въведени през юни 2014 година като част от тактиката на Европейски Съюз да не признава присъединението на полуострова към Русия, оповестява ТАСС.

" Съветът реши през днешния ден да възобнови глобите, въведени от Европейски Съюз в отговор на противозаконното анексиране на Крим и град Севастопол от Руската федерация, до 23 юни 2023 година ", се показва в формалното изказване.

Според Съвета на Европейски Съюз, " както съобщи Жозеп Борел, висш представител по външните работи и политиката на сигурност, в своята декларация от името на Европейски Съюз на 25 февруари 2022 година, осем години от насилствената, противозаконна анексия на самостоятелна република Крим и град Севастопол от Руската федерация, Европейски Съюз не признава и продължава да осъжда противозаконното анексиране на Кримския полуостров като съществено нарушаване на интернационалното право ".

На 23 февруари в кримския град Севастопол се организираха проруски демонстрации. На 27 февруари съветски войски без отличителни знаци превзеха Върховния съвет (парламента) на Крим и други стратегически обекти на полуострова. Това докара до инсталирането на проруското държавно управление на Сергей Аксьонов в Крим, провеждането на референдума за статута на Крим и оповестяването на независимостта на Крим на 16 март 2014 година

Този референдум не беше приет от множеството страни в света. Русия публично включи Крим като два съветски федерални субекта — Република Крим и федералния град Севастопол на 18 март 2014 година След анексирането Русия усили военното наличие на полуострова и употребява нуклеарни закани, с цел да затвърди новото статукво.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР