Съветът на Европейския съюз удължава с още шест месеца ограничителните

...
Съветът на Европейския съюз удължава с още шест месеца ограничителните
Коментари Харесай

ЕС удължава индивидуалните санкции за войната в Украйна

Съветът на Европейския съюз удължава с още шест месеца ограничаващите ограничения, ориентирани към виновните за подкопаване или застрашаване на териториалната целокупност, суверенитета и независимостта на Украйна, оповестяват от институцията.

Рестрикциите остават в действие до 15 септември 2023 г .

Съществуващите ограничаващи ограничения плануват ограничавания за пътешестване на физически лица, заледяване на активи и възбрана за даване на средства или други стопански запаси на изброените физически и юридически лица.

Санкциите ще продължат да се ползват по отношение на 1473 лица и 205 организации, доста от които са ориентирани в отговор на продължаващата неоправдана и непровокирана военна експанзия на Русия против Украйна, показват от Съвета на Европейски Съюз.
 Европейски Съюз е подготвен с десетия пакет от наказания против Русия
Европейски Съюз е подготвен с десетия пакет от наказания против Русия

Новината съoбщи шведското председателство на Общността

След 24 февруари 2022 година, в отговор на военната експанзия на Русия против Украйна, Европейски Съюз разшири глобите против Москва, за доста да отслаби стопанската система на Русия, да я лиши от сериозни технологии и пазари и доста да ограничи способността ѝ да води война.

В заключенията на Европейския съвет от 9 февруари 2023 година Европейски Съюз удостовери решителното си наказание на нападателната война на Русия против Украйна, която " съставлява жестоко нарушаване на Устава на Организация на обединените нации и донесе големи премеждия и опустошения на Украйна и нейния народ " .

Русия би трябвало неотложно да спре своята жестока война, упорства евроинституцията.

Допълва се, че Европейският съюз твърдо ще поддържа Украйна толкоз дълго, колкото е належащо, и остава хладнокръвен в поддръжката си за суверенитета и териториалната целокупност на страната.
 Европейски Съюз удължава глобите против Русия
Европейски Съюз удължава глобите против Русия

Наказателните ограничения остават в действие най-малко до 31 юли
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР