Съветът на Европейския съюз одобри окончателно шестия пакет от санкции

...
Съветът на Европейския съюз одобри окончателно шестия пакет от санкции
Коментари Харесай

Банки, медии и заводи под ударите на нови санкции: ЕС прие шестия пакет, САЩ разшири черния си списък -

Съветът на Европейския съюз утвърди дефинитивно шестия пакет от наказания против Руската федерация и Беларус във връзка със обстановката в Украйна, се споделя в известие за медиите.

Новите ограничаващи ограничения обгръщат:

- отвод на страните от Европейски Съюз да внасят нефт от Русия в продължение на шест месеца, а петролни артикули - в продължение на осем месеца;

- поетапно отменяне на петрола от Русия, превозен по море, като се прави краткотрайно изключение за доставките по тръбопровод;

- изключване на Сбербанк, Росселхозбанк и Московската кредитна банка от SWIFT;

- възбрана за лъчение в Европа на телевизионните канали Russia RTR/RTR Planeta, Russia 24, TV Centre-International, като личният състав на каналите може да продължи работата си.

Правният документ ще бъде оповестен по-късно в публично издание на Европейски Съюз и тогава ще стане ясно кой ще бъде включен в листата с персонални ограничавания. С това глобите ще влязат публично в действие.

Санкциите против агресора се усилват и оттатък океана. Съединени американски щати включиха в комерсиалния си черен лист 70 съветски и една беларуска организация. Сред тях са самолетни компании, научни институти, корабостроителници, предава Ройтерс. Предприемат се ограничения, с цел да не попаднат американски технологии и съоръжение в ръцете на съветската войска.

От началото на съветската инвазия американското министерство на търговията е присъединило 322 организации в черния си лист. Сред прибавените през вчерашния ден 70 съветски предприятия и други организации са авиационният комплекс " Илюшин ", Опитно-конструкторското бюро " А. С. Яковлев ", Централното конструкторско бюро за морска техника " Рубин ", Санк-Петербургското морско бюро за машиностроене " Малахит ", Централното морско конструкторско бюро " Алмаз ", самолетостроителните фабрики " Авиастар ", " Сокол " и новосибирският авиационен цех " В. П. Чкалов ", прецизира ТАСС. Сред глобените институции са и някои подразделения на Руската академия на науките.

В листата попада и Воронежкото акционерно самолетостроително сдружение (ВАСО), един от най-големите съветски фабрики за пътнически и товарни самолети, добавя Ройтерс. Включен е и Иркутският авиационен цех, който е създал близо 7000 самолета от над 20 вида от 1934 година

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР