Съветът на Европа (СЕ) е готов да помогне на онези

...
Съветът на Европа (СЕ) е готов да помогне на онези
Коментари Харесай

Съветът на Европа: Европейските държави не бяха подготвени за пандемията

Съветът на Европа (СЕ) е подготвен да помогне на тези европейски страни, чиято система на опазване на здравето се оказа неподготвена за битката с пандемията от ковид, съобщи генералният секретар на организацията Мария Пейчинович – Бурич по време на изявление в Международния юридически онлайн конгрес в Петербург.
Системата на опазване на здравето на най-силно засегнатите страни сподели липса на подготвеност да реагира при изключителната обстановка, която никой не е очаквал. Затова е належащо да се задействат съществуващите механизми – Европейската обществена харта, Московската харта, Конвенцията по биомедицина, както и Европейската фармакопея, с цел да се откри метод да бъдат заздравени слабите звена, съобщи тя, представена от БГНЕС.
Дипломатът акцентира, че рецесията е сложила под напън европейската стопанска система и системата за обществени гаранции. Пейчинович – Бурич напомни, че през последните седмици се следи внезапен скок в равнищата на безработица даже в страни, които постоянно са считани за сполучливи.
„ Знаем, че финансовите усложнения могат да доведат до нараснала накърнимост и обществени разтърсвания. Следователно би трябвало да работим с нашите държави-членки за усилването на други механизми, ориентирани към отбраната на обществените права “, сподели генералният секретар на съдебна експертиза.
Повече от половината случаи на заразяване с ковид са в Европа. На първо място е Испания с над 152 000 инфектирани, следвана от Италия с към 140 000. Повече от 100 000 са инфектираните в Германия. Франция изпреварва останалите европейски страни по релативно равнище на смъртните случаи – над 14 %.
Министрите на финансите от Еврозоната считат, че поради пандемията от ковид през идващите две седмици Европа ще навлезе в икономическа криза.
Всичко за рецесията следете ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР