Съветът на Европа обяви, че е "разтревожен" от намерението на

...
Съветът на Европа обяви, че е "разтревожен" от намерението на
Коментари Харесай

Полша вбеси Съвета на Европа с решението си да напусне Истанбулската конвенция

Съветът на Европа разгласи, че е "разтревожен " от желанието на държавното управление на Полша да изтегли страната от интернационален контракт за битка с насилието над дами, осведоми Агенция Франс Прес. Вчера полският правосъден министър Збигнев Зиобро съобщи, че в понеделник ще стартира мерки за пускане на формален развой по овакантяване на Истанбулската спогодба - първият юридически инструмент за предварителна защита и битка с насилието над дами, от обезчестяване в брака до женско генитално осакатяване.

Предишното центристко полско държавно управление се подписа под конвенцията през 2012 година и я ратифицира през 2015 година, когато Зиобро го дефинира като "покана, феминистко създание, което има за цел да оправдае гей идеологията ".

Съветът на Европа е основателят на конвенцията. Генералният секретар на организацията Мария Пейчинович Бурич осъди проекта на полското държавно управление.

В известието се отбелязва, че излизането от конвенцията буди огромно страдание и е огромна крачка обратно в отбраната на дамите от принуждение в Европа.

Ако има някакви недоразумения и неправилни разбирания за конвенцията, ние сме подготвени да ги разясним по време на градивен разговор, акцентира Бурич.

Около 2000 души излязоха на митинг във Варшава в петък против проекта на полското държавно управление.

Няколко евродепутати показаха недоволството си от дейностите на ръководещите в Полша.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР