Съветът на ЕС взе решение да въведе нови санкции срещу

...
Съветът на ЕС взе решение да въведе нови санкции срещу
Коментари Харесай

ЕС въвежда нови санкции срещу Русия

Съветът на Европейски Съюз взе решение да вкара нови наказания против Русия по отношение на спора в Украйна. Тези нови ограничения включват стопански ограничаващи ограничения, ориентирани против обособени жители и организации. Целта на тези решения е да се ускори спазването на към този момент въведените наказания, като се затрудни тяхното заобикаляне. Съветът отбелязва, че има възходящи случаи на заобикаляне на глобите, съобщи Българска телеграфна агенция.

Европейски Съюз планува да предприеме бързи, съразмерни и целенасочени дейности, които да лишат Русия от ресурсите, които ѝ разрешават да продължи военните дейности против Украйна. Ако ограниченията против обособени извършители на глобите не доведат до предстоящите резултати, Европейски Съюз ще може да предприеме единомислещи ограничавания върху продажбата, доставката, преноса или износа на неразрешени за експорт артикули и технологии към Русия, по отношение на страните, нарушаващи глобите.

Санкциите включват възбрана за пренос на артикули и технологии през Русия, които могат да допринесат за съветския боен и софтуерен прогрес. Също по този начин се не разрешава износът на гориво и горивни добавки за реактивни мотори, изнасяни от Европейски Съюз. Списъкът на организациите, които поддържат съветския боен и индустриален комплекс във войната, се уголемява с прибавянето на 87 нови организации. Тези организации ще бъдат обект на по-строги ограничавания върху износа на артикули и технологии с двойна приложимост.
 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР