Съветът на ЕС съобщи, че преминава към приемане на решения

...
Съветът на ЕС съобщи, че преминава към приемане на решения
Коментари Харесай

Съветът на ЕС с промени в приемането на решенията си заради епидемията

Съветът на Европейски Съюз заяви, че минава към приемане на решения " на автограф ", с цел да преодолее усложненията, зародили от епидемията от Ковид-19.

Временно отпада условието страните в Европейски Съюз да реализират единогласие обещано решение да бъде признато отсъствено и документално. Това значи, че страните ще изпращат протоколи, в които ще оповестяват по какъв начин гласоподават по обещано предложение, съобщи Българска телеграфна агенция.

Договорите на Европейски Съюз плануват министрите да участват физически на съвещание в Брюксел или Люксембург, с цел да може Съветът на Европейски Съюз да одобри решение. В обособени случаи се позволява взимането на решения " на автограф ", в случай че всички страни са съгласни.

Заради рестриктивните мерки за пътешестване Съветът на Европейски Съюз този месец прекъсна съвещанията в Брюксел и мина на видеоконферентни връзки. Това се наложи, откакто бе затруднено постигането на кворум на съвещанията, свикани по нормалния ред.

Европейският парламент тази седмица ще употребява опцията за гласоподаване на евродепутатите от разстояние за пръв път.

Евродепутатите, които не съумеят да дойдат за 12-часовото съвещание в Брюксел в четвъртък, ще гласоподават там, където се намират, и ще изпратят протоколите в Екологичен потенциал. Извънредната сесия бе свикана, с цел да бъдат незабавно признати ограниченията, препоръчани от Европейската комисия за превъзмогване на икономическите последствия от епидемията. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР