Съветът на ЕС съобщи, че подновява за още шест месеца

...
Съветът на ЕС съобщи, че подновява за още шест месеца
Коментари Харесай

ЕС удължава санкциите срещу Русия

Съветът на Европейски Съюз заяви, че възобновява за още шест месеца икономическите наказания, наложени на Русия поради нападението против Украйна. С друго решение Съветът на Европейски Съюз добавя листата на глобените руснаци, виновни за нарушение на човешките права.
Прочетете още
Икономическите наказания на Европейски Съюз против Москва са в действие от 2014 година, бяха разширени след февруари 2022 година и към този момент обгръщат търговията, финансите, технологиите и стоките с двойна приложимост, производството, транспортите и първокласните артикули. Ограниченията включват възбрана за импорт или транспорт на недопечен нефт по море и избрани петролни произведения от Русия към Европейски Съюз, лишаване на достъпа на множеството съветски банки до интернационалната разплащателна система SWIFT и преустановяване на излъчването и лицензите на няколко подкрепяни от Кремъл медии, разпространители на дезинформация, предава кореспондентът на Българска телеграфна агенция Николай Желязков.

С второто решение четирима руснаци и една съветска организация са добавени в листата на включените в Глобалния режим на Европейски Съюз за наказания за нарушение на правата на индивида поради похищенията против правата на съветските жители. Три от новите имена в листата са на представители на съветската правосъдна система, виновни в това число за случайни арестувания, изключително във връзка със случая на опозиционера Владимир Кара-Мурза. Списъците включват и съветската Лига за безвреден интернет, която оказва помощ на съветското държавно управление да постанова цензура. В описите е добавена Екатерина Мизулина, началник на тази организация, виновна за съществени и непрекъснати злоупотреби със свободата на мнение и изложение, се добавя в известието.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР