Съветът на ЕС съобщи, че като част от мерките за

...
Съветът на ЕС съобщи, че като част от мерките за
Коментари Харесай

Съветът на ЕС одобри временната помощ срещу безработица

Съветът на Европейски Съюз заяви, че като част от ограниченията за незабавна поддръжка за справяне с икономическите последствия от рецесията с Covid-19 е одобрил краткотрайната скица за опазване на работните места.

Временна скица ще обезпечи до 100 милиарда евро под формата на заеми при удобни условия за страните в Европейски Съюз. Държавите ще могат да желаят финансова поддръжка от Европейски Съюз за финансиране на неочакваното и фрапантно увеличение на националните бюджетни разноски, от 1 февруари 2020 година, по отношение на националните схеми за работа с понижено работно време и сходни ограничения, в това число за самонаетите, или по отношение на противоепидемичните ограничения на работното място.

Схемата е една от трите ограничения на обща стойност 540 милиарда евро за опазване на работните места, за поддръжка на сдруженията и страните в Европейски Съюз. Европейският съвет утвърди съглашението на 23 април и изрази очакване схемата да проработи най-късно от 1 юни.

Европейската комисия ще набира средства на интернационалните финансови пазари от името на Европейски Съюз. Заемите по схемата ще бъдат подкрепени от бюджета на Европейски Съюз, а страните ще дават гаранции, според от своя дял в Разузнавателна служба на ФРГ на Европейски Съюз. Общият размер на гаранциите ще бъде 25 милиарда евро, се показва в известието.

Въпреки че всички страни в Европейски Съюз ще могат да употребяват схемата, тя ще работи като изключително значима отбрана за служащите в страните с най-тежко наранена стопанска система. Схемата ще стартира да работи, откакто всички страни в Европейски Съюз дават гаранции. След това тя ще бъде в действие до 31 декември 2022 година.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР