Съветът на ЕС съобщи, че е решил да увеличи средствата

...
Съветът на ЕС съобщи, че е решил да увеличи средствата
Коментари Харесай

ЕС увеличава до близо 8 млрд. евро средствата за военна помощ

Съветът на Европейски Съюз заяви, че е решил да усили средствата по Европейския механизъм за поддръжка на мира до 7,979 милиарда евро до 2027 година, с цел да може да бъдат посрещнати спомагателни разноски. Европейски Съюз употребява тези средства, с цел да обезпечи въоръжение на Украйна.

През декември предходната година бе признато решение за прибавяне на два милиарда евро към тези средства през 2023 година, както и да се планува в допълнение нарастване. Днес е признато решение общите разноски за военни учения за ръководство на рецесии тази година да доближат пет милиона евро.

Европейският механизъм за поддръжка на мира, основан през 2021 година, обезпечава финансиране за всички дейности по общата външна политика и политиката на сигурност, свързани с военни и отбранителни въпроси, за попречване на спорове, опазване на мира и подсилване на интернационалната сигурност и непоклатимост, се показва в известието.

По механизма Европейски Съюз финансира дейности, ориентирани към укрепването на качествата на страни отвън Европейски Съюз и районни и интернационалните организации по военни и отбранителни въпроси. Механизмът е извънбюджетно средство и в началото разполагаше с до пет милиарда евро до 2027 година.

Европейски Съюз поддържа по този механизъм украинските въоръжени сили, като до момента седем пъти са отпускани средства за Киев. Средства се обезпечават също за Мозамбик, Грузия, Молдова, Мали, Сомалия, Нигер, Йордания, Босна и Херцеговина, Ливан и Мавритания.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР