Съветът на ЕС съобщи, че е приел правилата за уеднаквяване

...
Съветът на ЕС съобщи, че е приел правилата за уеднаквяване
Коментари Харесай

ЕС приема нови правила за торовете в земеделието

Съветът на Европейски Съюз заяви, че е приел разпоредбите за уеднаквяване на условията за торове, създадени от фосфатни минерали и от органични или вторични първични материали. Занапред единствено торове, които дават отговор на условия за високо качество и сигурност, ще може да се продават свободно в Европейски Съюз.

Замърсителите във фосфатни артикули за торене, да вземем за пример кадмий, могат да основат заплаха за здравето на индивида, животните или растенията, както и за околната среда. Затова новите правила лимитират наличието на тези замърсители и предизвикват производството и потреблението на фосфатни торове с ниско наличие на кадмий и органични торове.

Производителите на торове, които не носят знак " съдебна експертиза ", ще могат да продават своите произведения на националния пазар. Новите правила обгръщат всички типове торове - минерални, органични, подобрители на почвата, растежна среда. Приложението на измененията ще стартира три години след влизането им в действие с поместването им в Официалния вестник на Европейски Съюз.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР