Съветът на ЕС съобщи, че е приел общи мерки за

...
Съветът на ЕС съобщи, че е приел общи мерки за
Коментари Харесай

ЕС одобри мерките за безопасност при пътуване по време на пандемията

Съветът на Европейски Съюз заяви, че е приел общи ограничения за сигурност при интернационалните пътувания в изискванията на пандемия от COVID-19.

Мерките следва да се ползват за всички услуги за интернационален пътнически транспорт. Тези целесъобразни ограничения включват съблюдаване на безвредно разстояние сред пътуващите, а когато това не е допустимо - потребление на маски, по-често потребление на електронни билети и електронни инспекции на транспортните документи, обезпечаване на приток на пресен въздух и на непорочност на транспортните средства.

Съветът приканва Европейската комисия и страните от Европейски Съюз да продължат да съгласуват използването на признатите до момента рекомендации в региона на транспортите. В известието се отбелязва, че сигурността на пътуванията би се повишила, в случай че жителите са известени за ограниченията авансово.

Уточнява се, че условието за безвредно разстояние при пътешестване не се отнася до членовете на едно и също семейство или домакинство. Допълва се, че е належащо граничните инспекции да бъдат улеснени, тъй че да се ограничи допустимо най-вече общуването сред пасажерите и чиновниците.

Според Съвета на Европейски Съюз е належащо посочените ограничения да се ползват и на местата за тръгване и за идване (летища, пристанища и граници). Препоръчва се на тези места, както и в транспортните средства, да бъде обезпечен дезинфектант. От туроператорите и сдруженията за интернационален транспорт се чака да оповестят разпоредбите за сигурност на своите страници в интернет.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР