Съветът на ЕС съобщи, че днес е приел препоръка, с

...
Съветът на ЕС съобщи, че днес е приел препоръка, с
Коментари Харесай

Променят Covid правилата за пътуване в Европа

Съветът на Европейски Съюз заяви, че през днешния ден е приел рекомендация, с която се трансформират разпоредбите за налагане на ограничавания при пътешестване, свързани с пандемията от коронавирус.

Съветът предлага от 1 февруари рестриктивните мерки да бъдат съгласно пасажера, а не съгласно мястото, от което той идва. Предвижда се всеки, който разполага с годен документ, да бъде пропускан през границите, без да му бъдат поставяни спомагателни условия.

Препоръчва се валидността на документите за имунизираните да бъде 270 дни, за преболедувалите - по 180 дни, а за изследваните - до 72 часа от взимането на тестът .

От пасажерите, които нямат документ, ще може да бъде изисквано проучване, осъществено директно преди пътуването или до 24 часа след идването. Съветът на Европейски Съюз предлага общите правила да не се ползват за пограничните служащи, пътуващите с значима цел и децата до 12-годишна възраст.

Предвижда се всички тези оферти да се ползват за пътувания от страни, които не попадат в така наречен тъмночервена зона, където разпространяването на заболяването е мощно. Съветът на Европейски Съюз издава през днешния ден за четвърти път общи рекомендации за свободата на пътешестване от началото на пандемията
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР