Съветът на ЕС съобщи, че днес е приел единодушно решение

...
Съветът на ЕС съобщи, че днес е приел единодушно решение
Коментари Харесай

ЕС приравнява нарушаването на санкциите към престъпление

Съветът на Европейски Съюз заяви, че през днешния ден е приел единомислещо решение да добави нарушаването на европейските наказания към листата на " закононарушенията на Европейски Съюз ". Отбелязва се, че този лист е част от европейското законодателство, съобщи кореспондентът на Българска телеграфна агенция в Брюксел.

Европейски Съюз одобри наказания против Русия поради нахлуването в Украйна и е от значително значение тези ограничения да бъдат напълно приложени, се показва в известие на Съвета на Европейски Съюз. Засега страните от Европейски Съюз имат разнообразни избрания за това какво съставлява нарушаване на глобите и какви санкции би трябвало да се ползват в такива случаи. Това може да докара до друга степен на използване на глобите и до заплаха от заобикаляне на тези ограничения. Това може да разреши на глобените да запазят достъп до своето имущество и да поддържат режими, към които са ориентирани ограниченията на Европейски Съюз, се разяснява в известието.

Включването на нарушаването на глобите в листата на " закононарушенията на Европейски Съюз " е първата от двете стъпки за обезпечаване на сходно използване на глобите в целия Европейски Съюз и за секване на опитите за заобикаляне или нарушение на европейските ограничения. След днешното решение следва Европейската комисия да показа предложение за правила за установяване на закононарушения и санкции при нарушение на глобите. Предложението на Европейска комисия ще предстои на утвърждение от Съвета на Европейски Съюз и от Европейския парламент.

Според настоящите правила " закононарушенията на Европейски Съюз " са тероризмът, трафикът на хора и половата употреба на дами и деца, противозаконният трафик на опиати и оръжия, прането на пари, корупцията, подправянето на разплащателни средства, компютърните закононарушения и проведената престъпност.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР