Съветът на ЕС прие пакет от мерки в отговор на

...
Съветът на ЕС прие пакет от мерки в отговор на
Коментари Харесай

Заради кризата с Украйна Съветът на ЕС поставя `под карантина` 555 руснаци и 52 институции от федерацията |

Съветът на Европейски Съюз одобри пакет от ограничения в отговор на решението на Русия да признае следените от сепаратистите региони на Донецка и Луганска за самостоятелни субекти и последвалото решение за изпращане на съветски войски в тях , гласи известие за медиите на Съвета на Европейски Съюз.

" Подобни решения са противозаконни и неприемливи. Те нарушават интернационалното право, териториалната целокупност и суверенитета на Украйна, интернационалните задължения на самата Русия и в допълнение ескалират рецесията ", сподели Жозеп Борел, висш представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност, представен от Българска телеграфна агенция.

С новия пакет Европейски Съюз ще разшири обсега на ограничаващите ограничения, с цел да попаднат под него всичките 351 членове на съветската Държавна дума, които на 15 февруари гласоподаваха в поддръжка на апела към Владимир Путин да признае независимостта на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска национални републики.

Освен това целенасочени ограничаващи ограничения ще бъдат наложени на още 27 високопоставени физически и юридически лица, които са изиграли роля в подкопаването или застрашаването на териториалната целокупност, суверенитета и независимостта на Украйна. Сред тях са членове на държавното управление, които са взели участие в противозаконните решения; банки и бизнесмени/олигарси, които поддържат финансово или материално съветските интервенции на територията на Донецк и Луганск или се облагодетелстват от тях; висши военни, които са играли роля в дейностите за дестабилизация; и лица, виновни за воденето на дезинформационна война против Украйна.

Ограничителните ограничения включват заледяване на активите и възбрана за даване на средства на изброените лица и институции. Освен това възбраната за пътешестване, използвана към включените в листата лица, не им разрешава да влизат или да минават директно през територията на Европейски Съюз.

Също по този начин влизат в действие ограничавания върху икономическите връзки с следените от сепаратистите региони на Донецка и Луганска област.

Новите ограничения ще бъдат ориентирани към търговията на двете области към и от Европейски Съюз, с цел да се подсигурява, че виновните лица ясно ще усетят икономическите последствия от своите противозаконни и нападателни дейности. С днешното решение ще бъде въведена по-специално възбрана за импорт на артикули от следените от неправителствените сили региони на Донецка и Луганска област, ограничавания върху търговията и вложенията, свързани с избрани стопански браншове, възбрана за даване на туристически услуги и възбрана за експорт на избрани артикули и технологии.

Съветът на Европейски Съюз вкарва и възбрана за финансиране на обособени браншове на Русия, нейното държавно управление и Централната банка. Чрез ограничение на опциите на съветската страна и държавно управление за достъп до финансовите и финансовите пазари и услуги на Европейски Съюз Брюксел цели да ограничи финансирането на ескалиращи напрежението и нападателни политики.

Европейски Съюз упорства Русия да анулира признаването на следените от сепаратистите региони в Източна Украйна и да съблюдава поетите задължения.

От информацията за медиите излиза наяве, че Европейски Съюз е подготвен бързо да одобри по-широкообхватни политически и стопански наказания при положение на нужда.

Съответните правни актове, в това число имената на съответните лица, ще бъдат оповестени скоро в Официален вестник.

С днешните спомагателни описи ограничаващите ограничения по отношение на рецесията към Украйна ще се ползват по отношение на общо 555 физически лица и 52 институции .

Утре вечер ръководителят на Европейския съвет на водачите от Европейски Съюз поради рецесията с Украйна, на което се чака да участва и българският министър председател Кирил Петков.

Отговорът

Русия даде обещание да отговори на американските наказания и стартира да изтегля посолството си в Киев. В същото време президентът Владимир Путин поздрави сънародниците си по случай Деня на бранителя на отечеството и даде обещание и отсега нататък да модернизира армията и флота.

В публична позиция на министерството на външните работи в Москва се показва, че съветският отговор на американските наказания ще бъде " мощен, не наложително съразмерен, само че тестван и сензитивен за американската страна ".

От ведомството допълват, че Русия е потвърдила способността си да минимизира вредите от глобите, както и че санкционният напън не може да повлияе на решимостта ѝ твърдо да отстоява ползите си.

Последният пакет от американски наказания " е в сходство с продължаващите опити на Вашингтон да промени курса на Русия ", се споделя в изказването съветското Министерство на външните работи.

Москва акцентира " очевидната безполезност на напъните, положени през годините за възпрепятстване на развиването на нашата стопанска система ", добавяйки, че дейностите на Съединени американски щати против Русия са " неефективни и контрапродуктивни от позиция на американските ползи ", заяви БНР.

Вашингтон прибягва до " изнудване, заплашване и закани ", защото желае " еднополюсен свят ", написа още съветското външно министерството.

" Нека " крясъците " от страна на Съединени американски щати бъдат последвани от техните спътници и клиенти, които изцяло изгубиха своята самостоятелност. Ние сме отворени за дипломация, учредена на правилата на взаимно почитание, тъждество и ценене на ползите на другия ", показва още външното министерство на Русия.

Путин още веднъж удостовери, че Русия остава открита за почтен разговор и търсене на дипломатическа развръзка на най-сложните проблеми.

" Затова и отсега нататък ще развиваме и усъвършенстваме армията и флота. Ще се стремим да усилваме тяхната успеваемост и да ги оборудваме по последната дума на техниката ", разгласи Путин в телевизионно послание във връзка Деня на бранителя на отечеството.

Междувременно стартира оповестеното през вчерашния ден изтегляне на съветското посолство в Киев и генералните консулства в Одеса, Харков и Лвов.

От съветското министерство на външните работи означиха, че от 2014г. дипломатическите представителства са обект на набези, закани и провокации, на които формален Киев не е реагирал.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР