Съветът на ЕС прие днес на писмена процедура спорните промени

...
Съветът на ЕС прие днес на писмена процедура спорните промени
Коментари Харесай

ЕС прие промените в пакет Мобилност, срещу които са превозвачите ни

Съветът на Европейски Съюз одобри през днешния ден на писмена процедура противоречивите промени в пакета " Мобилност “. Сега, с цел да влезе в действие, той би трябвало единствено да бъде утвърден от Европейския парламент на второ четене, след което текстовете да бъдат оповестени в Официалния вестник на Европейски Съюз, оповестява БНР.
Европейските страни утвърдиха пакета Мобилност
С измененията се планува камионите да се връщат в страната, в която е записана фирмата-превозвач, на всеки 8 седмици, а самият водач - на 3 или 4 седмици, според от работния си график.
Друго условие е естествената седмична отмора на водача да е най-малко 45 часа и да се прекарва отвън кабината на камиона. Ако почивката се употребява отвън дома, настаняването би трябвало да е за сметка на работодателя.
Осем страни, измежду които и България, към този момент изпратиха писмо до Еврокомисията, с което желаеха пакетът " Мобилност " да бъде анулиран. Премиерът Бойко Борисов даже съобщи, че дружно с сътрудниците си от тези страни обмисля да заведе групов иск против пакета в Съда на Европейски Съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР