Съветът на ЕС по външни работи реши днес да разшири

...
Съветът на ЕС по външни работи реши днес да разшири
Коментари Харесай

ЕС разширява санкциите срещу Иран, засегнати са ръководители на службите за сигурност

Съветът на Европейски Съюз по външни работи реши през днешния ден да разшири глобите против Иран поради дейностите на управляващите в Техеран, свързани с митингите, последвали гибелта на Махса Амини.

Към описите на глобените се прибавят 29 жители и три организации от Иран,

в това число четиримата чиновници от патрула, заловил Амини. В решението задържането на Амини за неспазване на разпоредбите за забулване е несъмнено като " случайно ".

Санкционирани са също ръководители на иранските сили за сигурност по места

и чиновници на Корпуса на гвардейците на Ислямската гражданска война, в това число ръководителят на корпуса бригаден военачалник Киумарс Хейдари, поради ролята им при жестокото потушаване на митингите против гибелта на Амини, отбелязва Съветът на Европейски Съюз.

Санкционирана е иранската държавна телевизия " Прес ТВ ", която

е излъчила насилствени признания на арестувани протестиращи. В листата попадат още ръководителят на иранската полиция по киберсигурност поради задържането на жители, отправили онлайн рецензия против иранските управляващи. Иранският вътрешен министър Ахмед Вахиди е включен в листата поради съпричастност към огромните нарушавания на човешките права.

Санкциите плануват възбрана за пътешестване до Европейски Съюз и лишаване на имущество,

както и възбрана за европейски сдружения и жители да им оказват поддръжка. Правилата плануват към Иран да не се изнася съоръжение, което би послужило за следене в далекосъобщителните мрежи.

Досега европейските наказания за неспазване на правата на индивида засягат 126 жители и 11 организации от Иран.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР