Съветът на ЕС одобри окончателно днес новите санкции срещу Русия,

...
Съветът на ЕС одобри окончателно днес новите санкции срещу Русия,
Коментари Харесай

ЕС с нов пакет санкции срещу Русия: Спират още 4 медии и ограничават износа

Съветът на Европейски Съюз утвърди дефинитивно през днешния ден новите наказания против Русия, налагани поради войната в Украйна. Поредните наказания плануват отнемането на лицензите за разпространяване на още четири съветски медии - НТВ, Русия 1, телевизия РЕН и Първи канал. Предвижда се стратегиите да останат недостъпни в Европейски Съюз в ефир и в интернет, в това число посредством приложения за мобилни устройства, предава Българска телеграфна агенция.

В известие на Съвета на Европейски Съюз се разяснява, че мярката се постанова като средство за попречване на непрекъснатата интернационална акция на Руската федерация за дезинформация и манипулиране на информация, целяща да дестабилизира прилежащи страни и страните от Европейски Съюз. Допълва се, че въпросните медии са под непрекъснатия надзор на Москва и са употребявани за непрекъснати и съгласувани дейности за дезинформация и военна агитация, с които се оправдава съветското нахлуване против Украйна.

Въвеждат се спомагателни ограничения против износа на артикули и технологии с двойна приложимост, или които може да допринесат за софтуерното възстановяване на защитата и сигурността на Русия. Разширява се описът на глобените, свързани с съветския боен и индустриален комплекс, посредством включването на още 168 субекта. Предвижда се значими химически и нервнопаралитични субстанции, съоръжение за нощно виждане и радионавигация, електроника и високотехнологични елементи, които биха могли да бъдат употребявани в съветското военно произвеждане, да не бъдат свободно търгувани.

Европейски Съюз уголемява възбраната за експорт на артикули и технологии, свързани с въздухоплаването и галактическата промишленост, като новите наказания засягат самолетните мотори и частите за тях. Тази възбрана ще важи за пилотирани и безпилотни самолети, което значи, че занапред нататък се постанова възбрана за директен експорт на мотори за дронове за Русия и всяка друга страна, която би могла да доставя дронове за Русия, се показва в известието.

Съветът на Европейски Съюз отбелязва, че не са подхванати ограничения за търговията със селскостопански и хранителни артикули, в това число пшеница и торове, сред страни отвън Европейски Съюз и Русия. Въвежда се изключение за връщане на достъпа до запорирано имущество на организации със забележителна роля в интернационалната търговия със селскостопански и хранителни артикули, в това число пшеница и торове.

Европейски Съюз постанова запор на имуществото на още две съветски банки и прибавя Руската банка за районно развиване към листата на подлежащите на цялостна възбрана за транзакции. Въвежда се възбрана за даване на Русия на услуги за реклама в Европейски Съюз, за изследвания на пазара и на публичното мнение.

Европейски Съюз ще разшири възбраната за нови вложения в съветската енергетика, като се изключи добива на въглища и значими първични материали.

От през днешния ден на жителите на Европейски Съюз ще бъде неразрешено да заемат постове в ръководството на всички съветски държавни или следени от страната организации, ситуирани в Русия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР