Съветът на директорите на Газпром одобри продажбата на 50% от

...
Съветът на директорите на Газпром одобри продажбата на 50% от
Коментари Харесай

Газпром продава дела си в Овергаз Инк

Съветът на шефовете на " Газпром " утвърди продажбата на 50% от акциите си в " Овергаз Инк " за 15,5 млн. евро, предава вестник СЕГА.

" Газпром " ще получи 151 900 евро за 490 елементарни поименни акции в " Овергаз Инк. " с номинална стойност 500 лева всяка, съставляващи 0,49% от капитала. " Газпром износ " пък ще продаде 49 510 акции, съставляващи 49,51% от капитала на " Овергаз Инк. ", за 15,348 млн. евро. Купувач е другият съакционер - " Овергаз Холдинг " на Сашо Дончев, който е и изпълнителен шеф на " Овергаз Инк ".

Това е последният стадий от раздялата на " Газпром " и " Овергаз ", почнала през декември 2015 година

Редица производители и търговци на природен газ, в това число на полутечен природен газ, са показали интерес към финансово присъединяване в бизнеса на " Овергаз ". Интерес има и от авторитетни интернационалните вложители като Международната финансова корпорация, която е част от Световната банка, както и от Европейската банка за възобновяване и развиване, написа изданието.

Сашо Дончев разяснява пред Mediapool, че проектите му са в границите на една година да притегли нов или нови акционери и да продаде газпромовския дял.

Основана през 1992 година, " Овергаз Инк. " АД е най-голямата частна газова компания в България. Нейната съществена цел е да даде енергийна опция и да направи природния газ наличен за българските жители. Дружеството продава синьо гориво на крайни консуматори в 51 общини. До момента то е построило над 2100 км газоразпределителна мрежа, като вложенията надвишават 350 милиона лв..
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР