Съветът на директорите на Българска фондова борса (БФБ) предложи доц.

...
Съветът на директорите на Българска фондова борса (БФБ) предложи доц.
Коментари Харесай

Доц. д-р Маню Моравенов ще бъде новият изпълнителен директор на БФБ

Съветът на шефовете на Българска фондова борса (БФБ) предложи доцент доктор Маню Моравенов да влезе в състава му и да стане изпълнителен шеф на институцията. Промяната следва да бъде гласувана на изключително общо заседание, планувано за 17 септември, заяви борсовият оператор.

Доц. доктор Моравенов ще влезе в Съвета на шефовете и ще оглави БФБ на мястото на досегашния изпълнителния шеф Иван Такев, който по свое предпочитание минава на друга позиция в небанковия финансов бранш в България.

Доц. доктор Маню Моравенов е с близо 25 годишен опит в сферите на финансите и вложенията, пазара на недвижими парцели и финансовите пазари. По време на забележителната си кариера той заема редица управителни длъжности в институции и неправителствени организации на българския финансов и капиталов пазар, измежду тях Комисията по скъпи бумаги и фондови тържища (сега КФН), работни групи към Министерството на финансите, БФБ, Асоциацията на сдруженията със специфична капиталова цел, Българската асоциация на лицензираните капиталови медиатори, Националната комисия по корпоративно ръководство и др.

През последните години е зает интензивно в ръководството на кредитния портфейл и кредитоспособността на фирмите, както и ръководенето на процесите при другите източници на финансиране като: корпоративни заеми и банково финансиране, издаване на облигации, IPO-та и финансово финансиране.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР