Съветът на децата към председателя на Държавната агенция за закрила

...
Съветът на децата към председателя на Държавната агенция за закрила
Коментари Харесай

Съветът на децата към председателя на ДАЗД е с 19 нови членове

Съветът на децата към ръководителя на Държавната организация за протекция на детето е с 19 нови членове. През идващите 2 години те ще показват мнението на децата от областите: Благоевград, Видин, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Русе, Търговище и Хасково. Децата са определени от комисия с представители на Министерство на образованието и науката, Комисия за отбрана на персоналните данни, Държавна организация за бежанците, академичната общественост, бизнеса, неправителствени организации и членове на Алумни клуба на Съвета на децата.

Победители от състезания в доста сфери - от олимпиади по български език и математика до първенци от спортни надпревари и лауреати от изложения и концерти, са единствено част от триумфите на децата.

Председателят на ДАЗД доктор Теодора Иванова и заместник-председателя Ивайла Касърова приветстваха новите членове и връчиха удостоверения на приключващите мандата си в Съвета, заради навършване на 18 години. Децата си предадоха щафетата на тридневно съвещание на Съвета на децата в гр. София, което е отдадено на 20 години от основаването на Съвета.

Настоящите членове на Съвета се срещнаха с част от Алумни клуба. Въпреки разликата в годините всички с интерес дискутираха какво е да си част от детския съвещателен орган, реализирано до тук и какво още би трябвало да се направи, с цел да се усъвършенства детското включване, да се чуе техния глас.

„ 20 години Съвета на децата е благосъстояние за всички нас. Всички Вие, които бяхте и сте негови членове сте изключителни деца и младежи. Всеки път срещите с Вас са наслаждение за мен и екипа на ДАЗД, тъй като знам, че има какво да кажете, имате хрумвания и знаете по какъв начин да ги реализирате с малко помощ от нас - възрастните. Щастлива съм, че ДАЗД ви дава опцията вашия глас да бъде чут от всички. Бъдете постоянно по този начин виновни, амбициозни и с готовност за рационализиране, тъй като знам, че вие ще допринесете за по-добро бъдеще на всички деца ", сподели доктор Теодора Иванова, ръководител на ДАЗД.

С скрито гласоподаване децата си избраха заместник-председател на Съвета, секретар и летописец, откакто досегашните към този момент имат навършени 18 години. По време на съвещанието децата посетиха и Боянската черква „ Св. Никола и св. Пантелеймон ", известна със средновековните си фрески и включена в листата на международното културно завещание под закрилата на ЮНЕСКО.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР