Съветът ЕС остави България и Румъния извън ШенгенСъветът на Европейския

...
Съветът ЕС остави България и Румъния извън ШенгенСъветът на Европейския
Коментари Харесай

Вечерни новини: България извън Шенген; Цигарите поскъпват

Съветът Европейски Съюз остави България и Румъния отвън Шенген
Съветът на Европейския съюз публично не позволи България и Румъния в Шенгенското пространство. По време на днешното съвещание „ срещу “ гласоподаваха единствено Нидерландия и Австрия от всички 27 страни членки. Решението беше предстоящо, защото и Хага, и Виена публично показаха запасите си в последните няколко седмици.
Депутатите дефинитивно утвърдиха повишаването на цигарите
Депутатите дефинитивно утвърдиха поетапното повишаване на цигарите и останалите тютюневи произведения, в това число и електронни цигари, съдържащи никотин. Това стана със законодателни промени през преходните и заключителни разпореждания в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс.
Заведенията и заведенията за хранене ще работят с понижено Данък добавена стойност и следващата година
Намаленото до 9% Данък добавена стойност за доставките в заведенията и заведенията за хранене, което беше въведено като антиковид мярка, ще продължи да работи до края на 2023 година Това взеха решение депутатите от Комисията по бюджет и финанси, управлявана от Петър Чобанов от Движение за права и свободи, на второ четене през днешния ден.
Преобразяване на офисите: По-малко бюра, повече място за социализация
Фиксирани работни места, десетки бюра едно до друго и единствено една зала за срещи. Така изглеждаше до неотдавна офисът на огромните компании в България. В последно време обаче картината се трансформира и понижава нуждата от закрепените работни места, има доста по-голяма потребността от зали за срещи, пространства за телефонни диалози, зони за неофициална връзка и обществени действия.
20-годишна фантазия: България и Северна Македония задвижват Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Клепало “
България и Северна Македония задвижват построяването на граничния пункт „ Клепало “ сред Струмяни и Берово. Проектът ще се финансира с над 10.3 млн. евро от новата трансгранична стратегия, която бе утвърдена неотдавна от Европейската комисия.
Инвестиция за 10 млн. лева доразвива промишлената зона в Бургас
Служебният кабинет отпусна 1.18 млн. лева на община Бургас за създаване на нова улица в промишлената зона „ Север “. Средствата са от бюджета на Министерството на нововъведенията и растежа и са в отговор на 10-милионната инвестиция, направена от компания за производство на опаковки за хранително-вкусовата индустрия.
Депутатите са покрай внезапно нарастване на минималната заплата
Депутатите одобриха на първо четене механизъм за обвързване на минималната работна заплата като 50% от междинната брутна работна заплата. Идеята на БСП за нефинансирани промени в Кодекса на труда намери съмишленици във всички парламентарни групи. Според плана от 1 януари минималната работна заплата следва да се усили внезапно от 710 на 850 лева, което е почти на половина на междинната залата.
„ Напълно безумно “: Бизнесът жигосах повдигането на МРЗ и оптималния предел
Бизнес асоциациите в България надигнаха глас против концепцията на Българска социалистическа партия за ново внезапно повдигане на оптималния застрахователен приход от 3400 на 4200 лева Най-големите организации – КРИБ, АИКБ, БСК и БТПП – жигосаха предлагането на Българска социалистическа партия като „ изцяло безумно “ и „ стопански голословно “.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинвечерни вести данък на цигарите Шенген Шенгенско пространство ПоследниНай-четениКомпании 8 Гугъл слива екипите на Maps и Waze Накратко 392 Вечерни вести: България отвън Шенген; Цигарите нарастват Бюджет и финанси 204 Заведенията и заведенията за хранене ще работят с понижено Данък добавена стойност и следващата година Бюджет и финанси 68 Фед е хладнокръвен в борбата с инфлацията Накратко 14089 Вечерни вести: Радев съжали за Петков и Василев; Край на тапите по „ Хемус “? Крипто 10615 Забравете за криптозимата, идва „ кървава баня “ за биткойн Политика 9778 Правителството заплаши Нидерландия и Австрия с „ ответни ограничения “ Политика 9362 „ Беше неточност, че въобще дадох късмет на тези хора “ Всички новини18:45 Бюджет и финанси 392 Заведенията и заведенията за хранене ще работят с понижено Данък добавена стойност и догодинаОще от НакраткоВиж всичкиВечерни вести: Политическа партия желае огромни обществени разходи; Европейска комисия утвърди милиардите за просвета Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР