Съвет по въпросите на социалните услуги ще бъде създаден във

...
Съвет по въпросите на социалните услуги ще бъде създаден във
Коментари Харесай

Съвет по въпросите на социалните услуги ще бъде създаден във Варна 


Съвет по въпросите на обществените услуги ще бъде основан във Варна. Той ще прави разбори на потребностите от обществени услуги в общината и на успеваемостта на тези, които към този момент се дават. Новият орган ще създава също оферти за възстановяване на качеството на услугите. Това бе изтъкнато на днешното съвещание на обществената комисия към локалния парламент, на което беше обещано единодушие за съставяне.

Съветът се основава в осъществяване на Закона за обществените услуги, съгласно който ангажимент на всяка община е да сътвори такава конструкция. Съставът му се дефинира с решение на Общинския съвет.

Предвижда се Съветът да се състои от 22 души – представители на държавни и общински институции, свързани със обществената сфера. Ако препоръчаният състав бъде утвърден от локалния парламент, ръководител на съвета ще е кметът, а негови заместници ще са заместник-кметът на общината и шефът на Дирекция „ Социални действия “.

На днешното съвещание беше решено също 62 варненци да получат еднократни обществени помощи. Гласуваните средства са в размер на общо 16 850 лева, като сумите са сред 200 и 350 лева На петима души беше отказана помощ, защото хората към този момент са били подкрепени от общината през тази година.

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР