Съвестта ми е спокойно, но изпитвам страдание. Аз няма да

...
Съвестта ми е спокойно, но изпитвам страдание. Аз няма да
Коментари Харесай

Местан за катастрофата: Няма да поема чужд грах и вина!

Съвестта ми е умерено, само че изпитвам страдалчество. Аз няма да поема непознат грах и виновност за тази трагична гибел. Това сподели извънредно в студиото на „ Тази заран ” водачът на ДОСТ във връзка с трагичната злополука с негово присъединяване, при която почина 6-месечно бебе.

Местан изясни, че е платил 10 хиляди лева парична гаранция, макар че е имал опция да не го направи. Той добави, че може да пътува отвън страната и ограниченията на съда са анулирани.

„ Аз взех решение да платя тази гаранция, с цел да не давам съображение на прокуратурата непрестанно да продуцира тенденциозни вести. Оказах цялостно подпомагане на полицията и терзанията, че бих се укрил са непотребни, тъй като се укрива отговорен човек, а аз не съм отговорен за тази злополука ”, съобщи Местан.

Лидерът на ДОСТ уточни, че се е сдобил с обвиняване от прокуратурата без доказателство, че е направил нарушаване по Закона за придвижване по пътищата. Той добави, че изказванието на представителя на основния прокурор Румяна Аранаудова, че има един акт и 13 фиша – не е правилно.

 „ Това е не просто неистина, а квалифицирана клюка. Тя приказва за 15 мои нарушавания в интервала 2013 година – 2019 година Аз декларирам, че в случай че това, което тя споделя е правилно – аз в никакъв случай няма да си желая книжката назад. Ако това се окаже неистина, тя би трябвало да понесе отговорност пред прокуратурата и българския съд ”, съобщи Местан и сподели издадените от КАТ фишове.

По думите на Местан, в посочения интервал той не е управлявал персонално автомобил, тъй като като водач на Движение за права и свободи, той се е придвижвал с коли на НСО. Той сподели още, че санкциите са издадени на кола на Движение за права и свободи, която се е управлявала от сегашния водач на партията Мустафа Карадайъ или негов водач.

„ Когато една прокуратура преписва нарушавания на ръководителя на Движение за права и свободи, на ръководителя на ДОСТ, към този момент е в режим на осъществяване на откровена политическа поръчка. Това минава всевъзможни граници. Тези коли са благосъстоятелност на Движение за права и свободи преди аз да стана ръководител, те не са моя благосъстоятелност. Кой ги е карал тези коли – е друг въпрос ”, уточни Местан.

Според водача на ДОСТ, обвиняванията са свързани с идния избор за Европейски парламент и мощната листа на неговата партията. Местан разгласи, че чака да получи още фишове от Областните дирекции на Министерство на вътрешните работи, като доказателства и ще заведе дело за клюка.

Той сподели още, че упорства прокуратурата да ревизира шофьорската история и на другия участник в злополуката, тъй като съгласно него той е отговорен за случая. Лидерът на ДОСТ квалифицира другия лидер като „ прям камикадзе ”.

Версията на Местан за злополуката може да видите във видеото на bTV .
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР