Съвестта ми е спокойно, но изпитвам страдание. Аз няма да

...
Съвестта ми е спокойно, но изпитвам страдание. Аз няма да
Коментари Харесай

Местан: Съвестта ми е спокойна. Прокуратурата излъга за глобите ми на пътя

Съвестта ми е умерено, само че изпитвам страдалчество. Аз няма да поема непознат грах и виновност за тази трагична гибел.
 Местан безапелационен: Невинен съм за злополуката  Местан заплати гаранцията си от 10 000 лв.
Това заяви в изявление за предаването „ Тази заран ” по bTV водачът на ДОСТ за трагичната злополука с негово присъединяване, в която почина 6-месечно бебе.

Местан съобщи, че е платил 10 хиляди лева парична гаранция, макар че е имал опция да не го направи. Той може да пътува отвън страната и ограниченията на съда са анулирани.

" Реших да платя тази гаранция, с цел да не давам съображение на прокуратурата непрестанно да продуцира тенденциозни вести. Оказах цялостно подпомагане на полицията и терзанията, че бих се укрил, са непотребни, тъй като се укрива отговорен човек, а аз не съм отговорен за тази злополука ”, каза той.

Според него обвиняването му е повдигнато без доказателство, че е направил нарушаване по Закона за придвижване по пътищата. Той добави, че изказванието на представителя на основния прокурор Румяна Арнаудова, че има един акт и 13 фиша, не е правилно.

" Това е не просто неистина, а квалифицирана клюка. Тя приказва за 15 мои нарушавания в интервала 2013 г.–2019 година Аз декларирам, че в случай че това, което тя споделя, е правилно – аз в никакъв случай няма да си желая книжката назад. Ако това се окаже неистина, тя би трябвало да понесе отговорност пред прокуратурата и българския съд ”, съобщи Местан и сподели издадените от КАТ фишове.

По думите на Местан, в посочения интервал той не е управлявал персонално автомобил, тъй като като водач на Движение за права и свободи се е придвижвал с коли на НСО. Глобите са издадени на кола на Движение за права и свободи, която ръководена от сегашния водач на партията Мустафа Карадайъ или негов водач.

„ Когато една прокуратура приписва нарушавания на ръководителя на Движение за права и свободи, на ръководителя на ДОСТ, към този момент е в режим на осъществяване на откровена политическа поръчка. Това минава всевъзможни граници. Тези коли са благосъстоятелност на Движение за права и свободи преди аз да стана ръководител, те не са моя благосъстоятелност. Кой ги е карал тези коли – е друг въпрос ”, уточни Местан.

Според него обвиняванията са свързани с идните евроизбори и мощната листа на неговата партията. Местан разгласи, че чака да получи още фишове от Областните дирекции на Министерство на вътрешните работи като доказателства и ще заведе дело за клюка.

Той сподели още, че упорства прокуратурата да ревизира шофьорската история и на другия участник в злополуката, тъй като съгласно него той е отговорен за случая. Лидерът на ДОСТ квалифицира другия лидер като „ прям камикадзе ”.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР