Саван Думан е турски гражданин, който от три години живее

...
Саван Думан е турски гражданин, който от три години живее
Коментари Харесай

Турските граждани в България гласуват за президент frognews.bg

Саван Думан е турски жител, който от три години живее и работи в България.

„ Има избрани политически задължения, които всяка една страна би трябвало да извършва и тези задължения дефинират ролята на Турция да бъде по-интегрирана с азиатските политики, само че също по този начин и с Европейския съюз и тя би трябвало да бъде мост сред нациите и континентите ”, показа пред БГНЕС турският жител, който преди малко бе упражнил правото си на глас.

 

.

 

Според него диалогът с Европейски Съюз би трябвало да продължи и този разговор би трябвало да бъде на по-добро равнище, тъй като „ всички жители на Турция, без значение за кого гласоподават, търсят благоприятни условия да работят с Европейски Съюз и за тях това има значение “.
 

Саван Думан описа, че неговото семейство живее в Истанбул, родителите му са пенсионери и стандартът им на живот не се е трансформирал. „ Според тях точно младото потомство търси благоприятни условия за контакт с европейски компании, които да могат да им заплащат добре ”, означи той. Думан показа, че турското общество най-вече желае промени в икономическата обстановка. „ Инфлацията в Турция е доста висока и по тази причина опозицията, съдружните сътрудници в ръководството и техните гласоподаватели желаят тя да се развива с по-добри темпове ”, добави той.

От през днешния ден до 24 май турските жители в България могат да гласоподават за държавен глава на страната. Изборните секции са разкрити в дипломатическите задачи на нашата югоизточна съседка в София, Пловдив и Бургас. На граничните пунктове може да се гласоподава до 28 май. По данни на Висшия изборен съвет на Турция отвън страната са регистрирани 3 423 759 гласоподаватели.

.

Репортерът на БГНЕС напомня, че на изборите за президент на Турция, които се организираха на 14 май, досегашният държавен глава Реджеп Тайип Ердоган води безапелационно. Той получи поддръжката на 49,52% и малко не му доближи, с цел да завоюва на първи тур. За неговия конкурент водачът на НРП Кемал Кълъчдароглу гласоподаваха 44,48%. Вторият тур ще се организира на 28 май. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР