Сава намира теста на Менса за лесен и смята, че

...
Сава намира теста на Менса за лесен и смята, че
Коментари Харесай

9-годишният Сава Троански е най-младият българин, член на МENSA

Сава намира теста на Менса за елементарен и счита, че всеки може да се оправи

Деветгодишният Сава Троански от 3 “б “ клас в Основно учебно заведение „ Проф. Иван Батаклиев “ – Пазарджик е най-младият българин, заслужил участие в Менса - най-старата и най-масовата интернационална организация на хора с висок коефициент на просветеност. Това оповестяват с горделивост на страницата на учебното заведение.

Понастоящем Менса сплотява над 100000 членове от над 100 страни. В нея членуват хора от всички сфери на живота, чийто IQ ги слага в горните 2% от популацията.

Сава Троански има повече от 50 златни медала по математика и просвета, извоювани на български и интернационалните надпревари. Говори свободно съветски и британски език, програмира в Python. Интересува се от всичко, споделят неговите преподаватели.

Играе на драго сърце шах и компютърни игри с приятелите си. Не посещава и в никакъв случай не е посещавал извънучилищни форми за спомагателна подготовка. Намира теста на Менса за елементарен и счита, че всеки може да се оправи.

Тестът, който дребният Сава постави, е за възраст 10 - 14 години. Той с лекост сподели резултат 99 персентила и получи покана за участие в клуба, описват преподавателите му.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР