Саутхамптън стигна до трудна, но заслужена победа с 1:0 над

...
Саутхамптън стигна до трудна, но заслужена победа с 1:0 над
Коментари Харесай

Гол, който ще се гледа поне до края на сезона, донесе радост на Саутхамптън

Саутхамптън стигна до сложна, само че заслужена победа с 1:0 над Уест Бромич вкъщи, записвайки третия си триумф от началото на сезона в Премиър лийг. Единственото попадение падна пет минути преди края и негов създател стана Софиан Буфал, който със независим пробив в жанр " Меси " мина петима играчи на противника и три четвърти от терена.

Саутхамптън контролираше играта и доминираше, само че за следващ път през този сезон " светците " не бяха на нужното равнище в завършващата фаза. В 17-ата минута Райън Бетранд стреля добре от фаул, топката рикошира в главата на Еванс, след което срещна гредата. Ромелу и Лонг пропуснаха още две положителни обстановки, като техните удари минаха настрана от задачата. В 42-рата минута Мая Йошида засече с глава центриране от корнер, само че Фостър избави.

В 29-ата домакините имаха искания за дузпа поради игра с ръка на Рондон в наказателното поле. Такава имаше, само че сигнал не последва.

В 60-ата минута Джей Родригес пропусна най-чистата опция за гостите досега, откакто излезе очи в очи с Форстър, само че стреля доста неопределено. В 72-рата минута Тадич се озова зад защитата на " дроздовете ", само че не съумя да преодолее излезлия напред Фостър. След това сърбинът падна, претендирайки за дузпа. Повторенията демонстрираха, че стражът дръпна с ръка крайници на халфа, само че все пак сигнал не последва. Малко по-късно Форстър също се намеси добре, като мазета рисков удар на Шадли.

Пет минути преди края " светците " стигнаха до по този начин чакания гол. И то какъв! Резервата Софиан Буфан вкара извънредно попадение. Мароканецът взе топката в личната си половина, след конфликт сред двама играчи на Уест Бромич, и направи независим пробив, преминавайки остатъка от терена, като дриблираше с лекост сред противниковите бранители. Буфал мина около петима от тях и стигна до наказателното поле, след което стреля в далечния ъгъл за 1:0.

В добавеното време удар на Остин срещна гредата.

С тази победа " светците " се изкачиха до десетото място. Уест Бромич е на 13-а позиция.

СТАТИСТИКА ТУК! Премиър лийг 9 кръг, събота 21 октомври  Саутхамптън 1:0краен резулат  Уест Бромич
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР