Сауната на терасата на шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев е

...
Сауната на терасата на шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев е
Коментари Харесай

По високите тераси: Сауната на Пламен Георгиев се оказа без документи

Сауната на терасата на шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев е без документи. Това демонстрира инспекция на терен. За още две постройки там в Община Слатина нямат документи. Това заяви за bTV кметът Наталия Стоянова. Според констативния протокол, става въпрос за обекти на съвсем 50 квадратни метра.
Това е втора инспекция на терасата покрив. Първата е била при предходния притежател, само че не е била доведена до край. През 2012 година, като противозаконни са открити пристройка и остаклен заслон, настояват от общината. Сега към този момент има сауна и сграда с размер 5 квадрата. Другите два обекта съставляват дървени навеси – с повърхност 38 квадрата и с 6 квадрата.
Пламен Георгиев е показал на проверяващите строителни документи и експертни оценки за построеното. Георгиев самичък разгласи, че терасата е обща благосъстоятелност на кооперацията, а от Първа капиталова банка оповестиха, че тя не влиза в оценката за отпуснатия му заем за пазаруване на жилището.
Още при започването на инспекцията, кметът на Слатина сподели, че ще се ревизира и статутът на самата тераса – обща ли е или не.
Пред малкия екран съседи описват, че не помнят да са подписвали документи. Става ясно, че до края на седмицата ще бъде направен констативен акт с окончателните данни за разминаванията на терасата. Той ще бъде изпратен на „ Общинския строителен контрол”. Те би трябвало да връчат заповед за противозаконен градеж на притежателя. По закон притежателят би трябвало да отстрани противозаконното за своя сметка, само че може и да апелира в съда.
Пред bTV Георгиев съобщи, че не е виждал констатациите. Той сложи и въпроса за какво преди 7 години общината не си е свършила работата. Категоричен е, че не е бил наясно, че има нещо нелегално на терaсата и не би купил апартамент с такива постройки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР