Саул „Канело“ Алварес влезе в историята, след като нокаутира Кейлъб

...
Саул „Канело“ Алварес влезе в историята, след като нокаутира Кейлъб
Коментари Харесай

Канело нокаутира Плант и обедини поясите в супер-средна категория

Саул „ Канело “ Алварес влезе в историята, откакто нокаутира Кейлъб Плант в 11-ия рунд, с цел да стане първият безспорен международен първенец в супер-средна категория, обединявайки всички четири огромни колана за по-малко от година.

31-годишният боксьор прибави пояса на IBF към тези на WBC, WBA и WBO в мач, в който спечелилият взима всичко, в „ МГМ Гранд Хотел “ в Лас Вегас, с цел да се причисли към извънреден клуб. Мексиканецът прати в нокдаун Плант на два пъти в 11-ия рунд – първият път с ляво кроше, а по-късно с десен ъперкът. Американецът се изправи на крайници, само че към момента беше разтресен от ударите, а Алварес го преследваше към кръга. Последва канонада от страна на Канело, която отхвърли Плант 1:05 преди края на рунда.

Мексиканецът към този момент притежаваше поясите на WBA и WBC, откакто надделя Калъм Смит през декември 2020. Впоследствие той ги отбрани сполучливо след безапелационен триумф над Авни Йълдъръм през февруари, а по-късно се оправи и с Били Джо Сондърс преди шест месеца, с цел да завоюва колана на WBO. Алварес влезе в срещата като тежък любимец на букмейкърите против Плант в опит да се трансформира в първия безспорен международен първенец на Мексико в историята. Той се трансформира в едвам шестия боксьор, който има четири трофеи от една категория едновременно. Преди него това сториха Олександър Усик (полутежка), Бърнард Хопкинс (средна), Джърмейн Тейлър (средна), Терънс Кроуфорд (супер-лека) и Джош Тейлър (супер-лека).

„ Не беше елементарно да стигна до този миг. С моя екип в действителност стигнахме надалеч. Тази купа е за всички, изключително за Мексико. Направихме го довечера. Ние сме единствено шестима. Това ме държи благополучен и стимулиран да бъда един от шестимата безспорни боксьори в света “, показа спечелилият. Алварес към този момент има баланс 57-1-2 (39 с нокаут), като нанесе и първа загуба на Плант в неговата кариера. Американецът към този момент има баланс 21-1 (12 с нокаут).

Въпреки че Плант се биеше пред лична аудитория, той бе освиркван по време на интродукциите на двамата боксьори в Лас Вегас, като множеството почитатели на бокса подкрепяха Канело. Алварес завоюва съвсем всеки от рундовете до нокаута в 11-ия, само че американският му конкурент даде отпор. Плант завоюва единствено един рунд в първата половина на багра, само че се държеше на равнище, като избягваше неприятности. От шестия рунд нататък обаче Алварес усети, че противникът му не има нужната мощност в ударите, с цел да го тормози в по-късните стадии на борбата. Това се отрази в края и мексиканецът нанесе решителния си удар в 11-ия рунд, когато и нокаутира Плант.

Алварес добави, че 29-годишният му американски конкурент е желал да продължи, само че той му споделил, че трябвало да спре. „ Той искаше да продължи. Казах му, че няма нищо срамно. Разбира се, че аз бях по-добрият и си свърших работата “, приключи Канело.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР