Сауидитска Арабия обяви, че ще построи увеселителен парк, базиран на

...
Сауидитска Арабия обяви, че ще построи увеселителен парк, базиран на
Коментари Харесай

Строят първия по рода си увеселителен парк в Саудитска Арабия

Сауидитска Арабия разгласи, че ще построи увеселителен парк, основан на японското аниме Dragon Ball. Новината бе посрещната със смесени усеща от почитателите, написа BBC.

Увеселителният парк ще включва 70-метров змей, разгласи компанията изпълнителн на плана. Той ще бъде първият в света от своя тип.

Новината за мегапроекта бе посрещната доста сериозно от почитателите на поредицата. Техните рецензии бяха ориентирани главно поради репутацията на Саудитска Арабия във връзка с човешките права.

Увеселителният парк ще покрива повече от половин милион квадратни километра. Това се споделя в публично известие от Qiddiya Investment Company, която е напълно следена от държавното управление на арабската страна.

Toei Animation, японската продуцентска компания, която стои зад анимето, споделя, че проектите са за дълготрайно съдействие със Саудитска Арабия.

На формалния уебсайт на Dragon Ball се споделя, че паркът ще включва увеселително влакче вътре в самия змей, който се споделя Shenron.

Защо Саудитска Арабия подхваща този план?

Арабската страна има дълготраен проект за диверсифициране на приходите в своята стопанска система и намаляването на зависимостта от петролните находища. Паркът, който ще се намира покрай столицата Рияд, е част точно от този проект.

Реакцията на обществеността

Част от почитателите посрещнаха новината с позитивна реакция. Други обаче осъдиха франчайза поради решението паркът да бъде издигнат точно в арабската страна.

Държавата от дълго време е подложена на критика поради незащитата на човешките права, за позицията на дамите в обществото, за непризнаването на правата на хората с друга полова ориентировка.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР