Саудитският външен министър Адел ал Джубейр заяви, че подалият оставка

...
Саудитският външен министър Адел ал Джубейр заяви, че подалият оставка
Коментари Харесай

Рияд: Харири може да напусне Саудитска Арабия, когато пожелае

Саудитският външен министър Адел ал Джубейр съобщи, че подалият оставка министър председател на Ливан Саад Харири може да напусне Саудитска Арабия, " когато пожелае " , осведоми АП и други организации.

По-рано през днешния ден френският външен министър Жан-Ив льо Дриан разгласи, че Харири, който подаде оставка на 4 ноември по време на аудиенция в Рияд, е приел поканата на президента Еманюел Макрон да посети Франция.

 Президентът на Ливан упрекна Саудитска Арабия в експанзия
Президентът на Ливан упрекна Саудитска Арабия в експанзия

За първи път президентът обществено афишира, че Харири е арестуван

Ливанският държавен глава Мишел Аун упрекна Рияд, че е арестуван Харири, защото политикът към този момент 12-ти ден не се е прибирал в Бейрут.

Но съгласно Джубейр обвиняванията към страната му, че Харири е арестуван са " безпочвени ". Той добави, че от самия Харири зависи дали да се върне в Ливан , пояснявайки, че той ще изследва обстановката със сигурността преди да се завърне.

Франция предложения Харири и фамилията му да посетят европейската страна. Решението бе приветствано от ливанския президент като метод за преустановяване на рецесията.

 Харири се връща в Ливан след 2 дни
Харири се връща в Ливан след 2 дни

След оставката му и спекулациите, че е похитен от Саудитска Арабия

Ливан навлезе в рецесия след оповестената от Харири оставка в Саудитска Арабия преди близо две седмици поради вмешателството на Иран и ливанската формация " Хизбула " в районните каузи. Той също акцентира, че се опасява за живота си.

Джубейр прикани " Хизбула " да почита суверенитета на Ливан и упрекна групировката, че подкрепя шиитските бунтовници в Йемен.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР