Саудитският престолонаследник, принц Мохамед бин Салман, пристигна във Франция и

...
Саудитският престолонаследник, принц Мохамед бин Салман, пристигна във Франция и
Коментари Харесай

Макрон ще се срещне със саудитския престолонаследник

Саудитският престолонаследник, принц Мохамед бин Салман, дойде във Франция и се чака да вечеря през днешния ден с президента Еманюел Макрон, което провокира гнева на бранителите на правата на индивида, заяви Франс прес.

Това е първото посещаване на престолонаследника в Европа след убийството на саудитския публицист Джамал Хашоги в саудитско консулство в Истанбул, за което се счита, че е осъществено по разпореждане на принца.

Срещата сред Бин Салман и френския държавен глава по-малко от две седмици след визитата на Джо Байдън в Саудитска Арабия затвърждава още повече фактическата " реабилитация " на водача на кралството и завръщането му на интернационалната сцена на фона на войната в Украйна и растежа на цените на силата.

Мохамед бин Салман беше посрещнат на летище Орли от френския министър на стопанската система и финансите Брюно Льо Мер, сподели френски държавен източник.

Работната вечеря на Макрон и принца е планувана за 20:30 ч. парижко време (18:30 ч. по Гринуич) след връщането на френския президент от обиколката му в Африка.

Бин Салман беше неодобрен от западните страни след убийството на Хашоги, а президентът на Съединени американски щати беше заречен да го третира като " парий ". Първото посещаване на престолонаследника в Европейски Съюз провокира рецензиите и от страна на правозащитници.

Посещението на Мохамед бин Салман във Франция и на Джо Байдън в Саудитска Арабия не трансформират въобще обстоятелството, че Бин Салман е просто един палач, съобщи Аниес Каламар, управлявала следствие за убийството на Хашоги по времето, когато беше специфичен докладчик на Организация на обединените нации за извънсъдебните изтезания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР