Саудитският престолонаследник принц Мохамед бин Салман е предложил на руския

...
Саудитският престолонаследник принц Мохамед бин Салман е предложил на руския
Коментари Харесай

В разговор с Путин принц Салман призова за край на войната в Украйна

Саудитският престолонаследник принц Мохамед бин Салман е предложил на съветския президент Владимир Путин посредничеството си за слагане на завършек на войната в Украйна, съобщи Франс прес.

Той е отправил предлагането си в телефонен диалог.

Седмица след началото на съветското настъпление в Украйна, фактическият водач на монархията от Залива прикани за намиране на политическо решение на спора, отбелязва Агенция Франс Прес. Кралството " е готово да постави старания, с цел да улесни ходатайство сред двете страни ", декларирал е Бин Салман, представен от Саудитската организация по печата.

Като цяло арабските страни от Залива, в това число Саудитска Арабия, водещ международен експортьор на нефт, се въздържаха да подлагат на критика Русия, с която задълбочават връзките си. В сряда те обаче поддържаха резолюция на Общото заседание на Организация на обединените нации, която изисква от Москва да се изтегли неотложно от Украйна.

По време на телефонния диалог принц Мохамед бин Салман е декларирал, че Рияд желае " да резервира салдото и стабилността на пазара на нефт ". Организацията на страните експортьорки на нефт, в която вземат участие както Саудитска Арабия, по този начин и Русия, не желае да усилва бързо производството си. Руската атака докара до внезапно повишаване на цените на суровините.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР