Саудитският крал Салман и престолонаследникът Мохамед бин Салман приеха днес

...
Саудитският крал Салман и престолонаследникът Мохамед бин Салман приеха днес
Коментари Харесай

Саудитският крал прие двама роднини на Кашоги, изрази съболезнованията си

Саудитският крал Салман и престолонаследникът Мохамед бин Салман одобриха през днешния ден в кралския замък в Рияд двама членове на фамилията на убития публицист Джамал Кашоги, заяви формалната саудитска осведомителна организация СПА, представена от Франс прес.

В двореца са били признати един от синовете на Кашоги - Салах, и един от братята му - Сахел.

Кралят и принцът са изразили съболезнованията си на околните на журналиста, погубен в саудитското консулство в Истанбул на 2 октомври, съобщи Българска телеграфна агенция.

Саудитското държавно управление през днешния ден разгласи, че на всички лица, забъркани в убийството на Кашоги, ще бъде потърсена отговорност, " без значение кои са ".

" Кралството предприе ограничения, с цел да разкрие истината и да накаже лицата, които не са изпълнили отговорностите си ", както и тези, " директно забъркани " в убийството, " без значение кои са ", се споделя в декларация, публикувана от СПА, след постоянното седмично съвещание на саудитското държавно управление.

Декларацията беше огласена, малко откакто турският президент Реджеп Ердоган прикани хипотетичните убийци на Кашоги да бъдат изправени пред съда в Истанбул и посочи " умишления " темперамент на закононарушението, в прорез с тезата, стартирана от Рияд през последните дни.

" Международната съвест няма да се успокои до момента в който всички забъркани - причинители и поръчители, не бъдат осъдени ", разгласи Ердоган. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР