Саудитският коронован принц Мохамед бин Салман обяви плановете си за

...
Саудитският коронован принц Мохамед бин Салман обяви плановете си за
Коментари Харесай

Саудитският принц хвърля 500 млрд. долара за 500-километров „Град на мечтите“ с мост към Африка и жени с открити лица (ВИДЕО)

Саудитският коронован принц Мохамед бин Салман разгласи проектите си за построяването на нов мегаград на брега на Червено море, написа The Sydney Morning Herald. Принцът съобщи, че планът, който се споделя „ НЕОМ “ ще оперира без значение от „ съществуващата държавна рамка “. На промоклипчето се демонстрират дами с открити лица, някои даже се разхождат в прилепнали облекла. Принц Мохамед бин Салман акцентира, че вложителите ще бъдат съветвани на всяка стъпка от развиването на плана. Проектът ще получи 500 милиарда $ поддръжка от саудитското държавно управление, както и от интернационалните вложители. „ НЕОМ “ ще бъде захранван от чиста сила. В града няма да има място за „ нищо обичайно “, съобщи принцът. Освен това градът ще бъде обвързван с Египет и останалата част от Африка посредством мост. Това е част от проекта на саудитския престолонаследник за рационализация на стопанската система и подготовка за постпетролната ера.

Новият мегаполис ще бъде ситуиран на територия от 25 000 квадратни километра. Дължината на крайбрежната територия на новия град ще бъде съвсем 500 километра, две трети от които са пясъчни плажове. „ Има политическа воля на управлението и предпочитание на популацията да се сътвори нещо велико в Саудитска Арабия. Всичките фактори за триумф са налице “, съобщи 32-годишният принц, който е създател на амбициозната стратегия за стопански промени в кралството, получила името „ Поглед в бъдещето 2030 “.

Програмата за промени провокира голям интерес от страна на вложителите по целия свят, които се събраха за три дни в Риад, с цел да чуят в каква посока ще насочи кралството своите петролни приходи. Освен място за мечтателите в мегаграда проектът планува и приватизация на част от най-голямата петролна компания в света Saudi Aramco, понижаване на зависимостта на стопанската система от петролните приходи, а също и вложения в планове в енергетиката, инфраструктурата и технологиите по целия свят. Авторите на плана считат, че развиването на мегаполиса ще помогне неговото неповторимо местонахождение сред Азия и Африка, а също и близостта му до Суецкия канал – една от основните търговски артерии в света.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР