Саудитският държавен петролен гигант Aramco спря плановете си за разширяване

...
Саудитският държавен петролен гигант Aramco спря плановете си за разширяване
Коментари Харесай

Саудитският държавен петролен гигант спря плановете за разширяване на капацитета си заради зеления преход


Саудитският държавен петролен колос Aramco спря проектите си за разширение на потенциала си поради зеления преход, сподели министърът на енергетиката Абдулазиз бин Салман, наблягайки, че бъдещето на енергийната сигурност е на възобновимите източници, съобщи 

„ Мисля, че отложихме тази [капацитет на Aramco] инвестиция просто тъй като... прекосяваме. А преходът значи, че даже нашата петролна компания, която преди беше петролна компания, стана компания за въглеводороди. Сега тя се трансформира в енергийна компания “, сподели саудитският принц по време на панел с въпроси и отговори на Международната конференция за петролни технологии в Дахран, отбелязвайки, че Aramco има вложения в петрол, газ, нефтохимикали и възобновими източници.

На 30 януари саудитското министерство на енергетиката изненада пазарите с инструкция, инструктираща мажоритарно притежаваната от Саудитска Арабия Aramco, която стана обществена през 2019 година, да спре проектите си за увеличение на оптималния си потенциал за произвеждане на недопечен нефт от 12 милиона барела дневно на 13 милиона барела дневно. ден до 2027 година Министерството не разкри повода за решението си по това време, което провокира въпроси по отношение на евентуалните опасения на Саудитска Арабия по отношение на бъдещето на търсенето на нефт на фона на напредващия енергиен преход.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР